пʼятницю, 23 листопада 2018 р.

Конкурси


                           ХІХ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика

«Щоб любити – треба знати, а щоб проникнути в таку тонку й неосяжну, величну й багатогранну річ, як мова, треба її любити» 
В.Сухомлинський

23 листопада 2018р. наша шкільна команда (10 учнів) взяла участь у ІІ етапі ХІХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. 
 Петро Яцик – це людина, яка прикладом свого життя продемонструвала усім нам невичерпні можливості людського духу. «Убогий духом не може бути багатим, незважаючи на те, скільки грошей він має», – любив повторювати Петро Яцик. Але те, що він був мультимільйонером, не заважало йому залишатися щирою, турботливою людиною. Більшість коштів він віддавав на благодійність, а саме на підтримку навчання. Він уперше виступив з пропозицією проведення в Україні мовного конкурсу серед молоді.
Тож цьогоріч ХІХ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика стартував 9 листопада, у День української писемності і мови.
До участі в змаганнях долучилися і літстудійці «Надії».
Вітаємо літстудійців-переможців ІІ етапу ХІХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Грицаненко Вікторія (7-Акл.) посіла І місце; Остряниця Катерина (11кл.) – І місце; Анікєєва Валерія (10 кл.) – ІІ місце. Бажаємо літстудійцям творчого натхнення.