четвер, 9 лютого 2023 р.

Виховна година


Традиція, що була започаткована у 2004 році як ініціатива проєкту ЄС SafeBorders, наразі знайшла підтримку вже приблизно у 180 країнах світу. День безпечного інтернету також важливий для того, щоб допомогти молодому поколінню визначити для себе кращі моделі використання інтернетом. Ось усе, що вам потрібно знати про цей день.

Всесвітній день безпечного інтернету 2023: Тема

Цього року головна тема відзначення Дня безпечного інтернету – «Хочете поговорити про це? Знайдіть місце для обговорення життя в інтернеті». Цьогоріч, як ми вже зазначали, свято відзначають 7 лютого.

День безпечного інтернету: Історія

У 1990 році вчений-комп’ютерник Тім Бернерс-Лі створив Всесвітню павутину, започаткувавши інтернет, який ми знаємо сьогодні.

Відзначення Дня безпечного інтернету було запропоновано у 2004 році як ініціатива проєкту ЄС SafeBorders. У 2005 році мережа Insafe взяла на себе місію проведення однієї з перших акцій з відзначення цієї дати. Наразі День безпечного інтернету відзначається приблизно в 180 країнах і територіях по всьому світу.

У 2009 році було запроваджено концепцію комітетів Дня безпечного інтернету. Це було зроблено з метою зміцнення зв’язків із країнами за межами мережі. У комітетах також хотіли інвестувати гроші в узгоджену рекламну кампанію по всьому світу. Наразі в рамках Координаційної команди з відзначення Дня безпечного інтернету, яка базується у штаб-квартирі Європейського Союзу в Брюсселі, працюють понад 150 глобальних комітетів Дня безпечного інтернету.